familjeliv

Midsommar i bildformat

Då lägger vi ytterligare en midsommar bakom oss. En midsommar som var mer lik de traditionella vi hade innan pandemin med det undantaget att det var vackert och varmt hela dagen. Vi började dagen utanför Örebro och avslutade den hos vänner utanför Linköping. En bildfest från igår? Här kommer den.

Elsie sprang runt och var gullig i en ny klänning och sin sommarhatt. Vi hade säkrat upp med två klänningar till Örebro så att hon kunde ha en ren på sig till firandet med midsommarstången. Det här var med andra ord ombyte nummer ett.

Midsommarmat på en tallrik! Färskpotatis, sillbitar, ägghalvor med skagenröra, sallad, matjesilltårta, gravad lax och en bit bröd. För oss som inte gillar sill fanns även köttbullar i gräddsås och prinskorv. Så himla gott!

Efter den goda lunchen begav vi oss till grannen där det stora midsommarfirandet hölls. Vi var 210 personer som hade samlats för att resa och..

…dansa kring midsommarstången. Värmen gjorde dock att vi hellre satt i skuggan och svettades passivt med de andra dansade. Elsie och jag lyckades vara med i slutet när de gjorde raketen.

Annars var det att försöka få i oss så mycket vätska som möjligt. Ovan är också ett försöka att få mig och mina tjejer med på en bild, dock duckade Adrina det hela och gömde sig bakom mig istället.

En tradition i midsommarfirandet är att alla barn får en och en gå in i en bod full av leksaker och välja en var. De minsta får gå in först och så fortsätter det i storleksordning. Elsie fick hjälp av Adrina och valde till sist en tiger.

Midsommarfirandet avslutades med en picknick på tårta. Självklart var det en Herrgårdstårta eftersom Sebastian säger ”ingen midsommar utan Herrgårdstårta”.

Hela familjen Möller Kirchsteiger fastnade på en bild innan vi begav oss till nästa bjudning.

Hemma hos Adrinas gudmor var det uppdukat med grillbuffe! Fyra olika typer av kött, sötpotatispommes, grillade majskolvar, mangosallad och goda tillbehör. Jodå, vi blev mätta nu också. Här började jag och Sebastian jobba i skift med att ta hand om Elsie vilket gjorde att jag inte har lika många bilder från kvällen som från dagen.

”Snälla Cici ta en bild på mig när jag gör en grimas”. Jag säger inte nej till min gudson och ovan är resultatet.

Två små fina pojkar som också var på middagen tillsammans med sina föräldrar. Jag frågade vem av dem som var bäst på att kramas och då kastade de sig på varandra i en kram.

Barnen som kramas tillhör förresten paret här ovan. Det visade sig att alla vi vuxna omedvetet hade färgsynkat i ljusblått. Och om ni nu tänker att Sebastian hade vit skjorta så kan jag avslöja att även han hade klädombyte med sin och var lika mycket i sin ljusblå som sin vita skjorta.

Det blev ingen sen kväll för oss utan vi var hemma igen till tio. En så himla fin midsommarafton!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.