trädgård

Dahlia-mani, mina knölar

Vita dahlior: Petras wedding, Sneezy, Lady Liberty, Toto, Tsuki yori no shisha, Fleurel.

Det började med att jag bara skulle testa några dahliaknölar och se hur det funkar att odla, så jag köpte fyra på en handelsträdgård. Sen hittade jag åtta till på ett annat ställe till ett bra pris, och sen var det bra pris på Lidl så då blev det fem till där. Idag köpte jag 11 dahlior till åt min samling som närmar sig 30 knölar. Jag som bara skulle testa såhär första säsongen med dahlior, men det känns som att jag mer gått all in. I inläggets bilder ser ni hela samlingen som jag handlat.

Det stora inköpet av dahlior idag var också ursäktat med att de bara kostade 25 kr/st, vilket är ett riktigt pangpris! Det föranledde dock att jag fått köpa mer jord, måste handla större krukor att ha utomhus och rappa på med att göra de där snittodlingsrabatterna. Så det kanske inte blev så billigt i slutändan. Jag hittade också några andra blommor att fynda så som akleja, chokladblomma, olika gladiolus, astilbe och något mer.

Rosa dahlior: Wizard of Oz, Café au lait, Cafe au lait twist, Crazy Love, Stolze von Berlin, Stars favourite, Lifestyle.

Det går liksom inte att låta bli när bilderna på påsarna med knölar är så lockande. Som att gå in i en godisbutik och plocka lösgodis, man hittar alltid en till bit man måste ha. Dessutom är ju dahliaknölar något man gräver upp och använder i flera år. Det är nästan så att jag kan motivera det som en investering. Min make är inte lika övertygad, men säger att han ser fram emot att se blommorna från juni till oktober. Jag med! Vilka buketter jag ska plocka och dekorera vårt hem med!

Dahlior i varma färger: Seattle, Deepest yellow, Mingus Joshua, Golden emblem, Sylvia, Orange Turmoil, Dazzling Magic, Arabian night, Chat Noir.

Samtliga i bilden ovan med dahlior i varma färger inhandlades idag. Det blir en helt ny palett till min tänkte rabatt. Läääängtar! Bara att sätta igång och starta lökarna som jag väcker i plastpåsar. Luktärtorna som stod i barnkammaren förut har fått flytta ut, och alla kallsådder har börjat komma upp. I helgen ska jag förkultivera det sista som ska drivas upp inomhus och plantera ut alla min vårlökar. Wish me luck.

Dahlia collarette.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.