familjeliv

Mat på auktion blev spontan söndagsfest

Så kom det sig att den oplanerade söndagen i midsommarhelgen blev en matfest med dussinet vänner under en av årets varmaste dagar. Det kan bli så när min mamma nämner att City Gross har en auktion på tre olika bufféer för 24 pers/st.

Tydligen hade cateringköket på City Gross gjort en miss och gjort bufféer för fel helg, så istället för att slänga maten lade de upp en auktion på deras Facebook-sida. När mamma var här på lunch-fika kom det upp på hennes telefon och Sebastian och jag sa att vi kanske skulle buda hem en och bjuda hem vänner. Sebastian blev genast eld och lågor och tyckte att det var den bästa idéen någonsin. Jag började försiktigt fråga några av våra vänner om de hade planer för kvällen och det var förvånansvärt nog bara ett par som hade en planerad söndagskväll. Vi började buda med i auktionen och fick reda på att vi vann en ”Grillbuffé” för 24 personer klockan 16.20. Våra vänner började dyka upp hemma hos oss vid 18.

Att styra upp något så spontant och snabbt i värmen som var igår kräver en kort stund i kyla innan gästerna kommer. Sebastian svalkade sig bredvid fläkten med ett glas isvatten och en kylduk kring halsen.

Två stora brickor med kött, frukt och grönsaker och fyra förpackningar med fransk potatissallad blev vår ”vinst”. I stället för att betala 3400 kr för maten landade vi på en summa som var mindre än hälften.

Vi dukade upp buffén på köksön tillsammans med en dryckesstation, sedan fick våra gäster sätta sig där det fanns plats vilket blev både vid köksbordet och köksön. Vi insåg att ett större köksbord skulle vara önskvärt, så att vi ledigt kan få plats 12 personer och eventuellt nocka två så det blir 14 platser.

Tänk så bra det kan bli av en kväll som var helt oplanerad när förväntningarna inte ens hinner infinna sig. Tack alla som kom och hjälpte oss äta upp!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.