inredning,  skafferi

Skafferi med ELFA del 2

Reklam för ELFA

Det kan väl inte bara vara jag som älskar före- och efterbilder? Skafferiet från ELFA har börjat växa fram och jag ska visa er just hur det såg ut innan vi började göra om det och sedan hur det blev innan vi flyttade in alla matvaror och hushållsmaskiner igen.

Vi fortsätter mini-serien om vårt skafferi som verkligen behövde en bra förvaringslösning. Som jag skrev i tidigare inlägg så fick vi hjälp med planeringen av förvaringen genom ett kostnadsfritt möte med en av deras planeringsexperter. Bara drygt en vecka senare fick vi leverans utav alla delar som behövdes och vi kunde börja installera systemet. För att uppdatera er och läsa del 1 klickar ni bara här.

Systemet som vi valt är ett ELFA topphängt Klick-in system i vitt, där egentligen allt hänger på en bärlist som monteras högt upp på väggen. Min pappa och Sebastian började med att skruva fast bärlisterna i väggarna efter att nog ha mätt så att höjden på nedre hyllan skulle bli rätt när allt var på plats. Det användes både laser och vattenpass för att få det rakt och ordentligt.

När väl bärlisten var på plats hängde vi upp hängskenorna och klickade fast inredningen med hjälp av konsoler. Vi skruvade fast hängskenorna i väggarna när vi visste att konsolerna med inredning satt på rätt ställe, egentligen ska inte det behövas men vi kommer ha tunga saker på vissa hyllor och vill hellre skruva för mycket än för lite. Jag ska erkänna att det var riktigt enkelt och smidigt att montera allt, särskilt för mig som mest stod bredvid och hejade. Min make och pappa tyckte som tur var att det var ett enkelt också.

Är ni redo att se hur det blev?

Rakt fram från skjutdörren in i skafferiet ser ni vinkeln ovan. Innan hade vi bara ställt dit några udda bokhyllor som vi hade hemma och i ett förråd, mest för att bara ha någonstans att ställa alla saker på tills vidare. Det var aldrig tänkt som en bra permanent lösning. Ni kan ju se hur galet mycket bättre det blev med ELFA. Här finns ordentligt med hyllplan och dessutom en avställningsyta med korgar ovanför där vi tänker ha flaskor och kryddor.

Blickar man in till höger i skafferiet ser ni korgarna och den frigjorda avställningsytan ännu bättre.

Under det smala fönstret i skafferiet (som är mot norr) finns fyra nätlådor där den nedersta har två flyttbara avdelare. Allt för att kunna ha saker och ting i så snygg och bra ordning som möjligt.

Tittar vi till vänster när vi kommer in i skafferiet ser ni att vi har hyllor och förvaring som går runt skorstenen på ett bra sätt. Perfekt att kunna utnyttja utrymmet även här.

Tittar vi helt åt vänster ser ni framtida vinförvaring. De nedersta fem trådhyllkorgarna med flyttbar avdelare kommer fungera som vår lilla vinkällare. Vi räknar med att kunna förvara ungefär 50 flaskor här. Ovanför är det planerat som en liten pysseldel med förvaringstavla där vi kan ha pennor, kritor, tejp, presentsnöre och block.

Hur bra blev det inte? Nu kan ni kanske gissa vad nästa inlägg kommer handla om? Då kommer såklart slutresultatet med mat och pryttlar på rätt plats!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.