familjeliv

En dos av sommar

Det börjar kännas som att vi är lediga nu och faktiskt har semester. Alla deadlines är mötta och även om både jag och Sebastian jobbar lite vid datorn varje dag så är det inte samma stress som innan. Vi börjar njuta av sommaren och allt vad den innehåller.

Min barndomssomrar handlade mycket om jordgubbar, och just självplock av jordgubbar var en stor grej i min familj. Jag minns att mamma effektivt plockade massvis med liter av jordgubbar medans jag och mina bröder mest strosade runt och åt. Det var först när man var mätt och trött på de söta gubbarna som man började hjälpa mamma.

Självplocken som fanns när jag var liten stängde för många år sedan, men jag fick nys om ett som låg ungefär 2,5 mil från oss så vi satte oss i bilen och åkte dit. Mamma som är något av ett proffs följde såklart med och var förberedd med egen hink och plasthandskar för att inte få missfärgade naglar. Dessutom hade hon med sig extra handskar till mig.

Elsie älskade att gå runt och äta hur många jordgubbar hon ville. Ett privilegium som absolut utnyttjades och…

…de skulle gärna stoppas in hela i munnen.

Min mamma fyllde sin hink och jag fick ihop fyra liter. Perfekt för att bjuda över vänner på jordgubbsfika, så det gjorde vi.

Mina föräldrar målar om huset den här sommaren och jag och mina bröder har lovat att hjälpa till så mycket vi kan. Häromdagen kom min ena storebror Stefan ner och vi tog en dag med pensel i handen. Adrina, Stefan och mamma målade gaveln av garaget och jag fräschade till grinden som fick en kritvit nyans igen.

Medan jag målade sov Elsie i vagnen bredvid. Visst ser det så himla skönt ut att sova i en vagn?

Dagarna i juli går fort och vi försöker maximera genom att äta middagar med både vänner och familj.

Förutom middagar så äts det en hel del fikor. När stordottern sommarjobbar får vi passa på att fika där för att kunna se henne på jobbdagarna.

Fast vi fikar mycket hemma också och Elsie skiner upp när det följer med barn som vill leka med henne.

Leka vill ju vi vuxna göra också, så förra veckan lämnade vi Elsie till barnvakt och åkte på den årliga brännbollskvällen hos våra vänner. Brännboll där vi är närmare 70 spelare i alla åldrar och efteråt blir bjudna på en brakmiddag.

Sebastian lyckades både att slå långt och varva, men också med att glida omkull i gräset.

Tur att han ändå kunde imponera med en varvning så Adrina inte behövde skämmas över sin bonuspappa.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.