skafferi

Skafferi med ELFA del 3 – Resultatet!

Reklam för ELFA

Om vi är nöjda med vårt skafferi? Herre jisses ja, så vi älskar det! Om nu kommer äntligen det där inlägget där ni får se slutresultatet efter att ha fått följa med i planeringen av skafferiet, och uppsättningen av hyllsystemet ELFA topphängt klick-in-system. Håll i hatten, nu kör vi!

Vi avslutar den lilla miniserien med att visa hur himla bra det blev, särskilt efter att jag fått shoppa loss i glasburkar, träbackar och gå loss med min dymo. Älskar inte ni också struktur och ordning?

Direkt in i skafferiet är de flesta av våra torrvaror i mellanhöjd på hyllorna, här finns pasta, mjöl, socker, bakpulver, ris och gryn i märkta glasburkar. Längst ner har några hushållsapparater som är får samsas i träbackar, och högre upp kökssaker vi använder mer sällan. Att de står i träbackar gör det lättare att lyfta ner och hitta rätt utan att sladdar ska falla i ansiktet och förstöra humöret. Träbackarna är från IKEA.

Att ha sina torrvaror som man använder ofta i glasburkar gör det så mycket lättare att skriva inköpslistan, för det blir så tydligt vad man behöver köpa mer av. Ni ser ju att det snart är en farlig brist på vaniljsocker i vårt skafferi. Glasburkarna har vi hittat på IKEA.

En viktigt del i skafferiet var att få plats med vinflaskor och på ena kortsidan har vi gjort plats för just det. Här har vi använt ELFAs trådhyllkorg som rymmer och fungerar perfekt för flaskor, med hjälp av avdelare minskar också rull-risken. Detta har vi även använt för förvaring av våra konserver som ni ser till höger på bilden ovan.

Smarta saker som vi själva inte skulle kommit på men som vi nu kunde gör tack vare det kostnadsfria mötet med en planeringsexpert, inkluderar blanda annat det i bilderna här ovan och under. Meshkorgarna som hakas på väggskena är utmärkta för att förvara kryddor, oljor, vinäger och allt sådant. Det lösgör också utrymme under på hyllplanet så att vi kan använda det som en arbetsyta. Dessutom har vi fem utdragbara meshbackar under fönstret i skafferiet där vi förvarar kökshanddukar, kolsyrepatroner, hushållspapper, tändstickor, påsar och gladpack. Smart, snyggt och väldigt smidigt!

Ovanför vår lilla vin-del i skafferiet är kontorsdelen. Här har vi en förvaringstavla som vi fäst dit krokar, små lådor och boxar där vi kan förvara pennor, kritor, saxar och etiketter. Det är även en oerhört praktisk hållare till presentpapper som man kan fästa på tavlan. Hur smart?


Topp 6 tips när det kommer till att skapa ett organiserat skafferi?

  • Ta hjälp av en planeringsexpert. De har lösningar man själv kanske inte tänkt på och de kan sortimentet. Dessutom är det gratis med ELFA så du har inget att förlora.
  • Häll upp de torrvaror du använder ofta i genomskinliga burkar för att lätt kunna se när du behöver handla mer.
  • Att få bort många förpackningar och göra skafferiets innehåll mer enhetligt ger ett lugn för öga och sinne.
  • När vi inte har lagt torrvaror i glasburkar har vi istället lagt de i träbackar och lagt över en kökshandduk i en beige färg.
  • Sortera hushållsmaskiner i backar efter vad de används till. Vi har exempelvis en träback som är märkt ”hacka” som innehåller mandolin med tillbehör och andra hackverktyg som inte är knivar, och en annan som är märkt ”bakning” för kavlar, formar, spritsar osv.
  • Det bästa med ELFA? Förutom att det var så enkelt att montera skulle jag säga att det är att det lätt går att ändra och komplettera om behoven ändras.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.