utflykt

Östgötadagarna – Sex utflykter

Jag inser att det är viktigt med särskrivning där i rubriken för att det inte ska bli helt knasigt, men idag har jag besökt sex utflyktsmål på den sista av de två Östgötadagarna. Vad vi gjorde igår kan ni läsa om här. Och det blev två favoriter i repris idag.

Igår eftermiddag ringde jag entusiastiskt till min vän och berättade om hur fint, bra och billigt det var på Hermelins trädgårdar vilket resulterade i att jag tog med henne dit idag på morgonen direkt när de öppnade.

Jag var främst fokuserad på att plocka ihop ytterligare en bukett men visst slank det också med ett rödkålshuvud, lite mangold, majs och rödbetor. Efter idag har vi totalt 5 buketter med färska snittblommor som står lite överallt i huset. Kanske värt ett inlägg bara det?

FatJosie Keramik

På vägen hemåt efter närmare 90 minuter bland grönsaks- och blomsterodlingar svängde vi förbi min väninna Josephine som hade öppet sin lilla butik med keramik, FatJosie. Den ligger strax utanför Spångsholm och delar lokal med en loppis till förmån för Motalas Kvinnojour.

Den här gången blev det ingen keramik för mig, men jag lyckades hitta två fynd på loppisen. En liten korg till Elsie att ha när vi plockar bär, och en bokväska med remmar från 50-talet.

Josephines keramik är iallafall värd att spana in och medans jag tjatar på att hon ska öppna en webbshop så kan ni kika in på hennes instagram här.

Utanför butiken sålde hon också trädgårdsbuketter, men jag hade precis plockat på mig en mängd blommor på Hermelins och fick avstå.

Lunch på Löt

Efter att ha släppt av min väninna och alla hennes grönsaker och blommor begav jag mig hemåt. Där hade Elsie lagom vaknat från sin tupplur och efter att ha fått i henne mat packade familjen in sig i bilen och styrde kosan mot Löt gårdsmejeri. Idag igen.

Dagens besök var mer av ett lunchstopp. De där viltburgarna vi såg på där igår lät för goda för att avstå, och de smakade lika bra som vi misstänkte.

Elsie och Sebastian hann med att åka häst och vagn medan jag i lugn och ro kunde äta upp min viltburgare.

Löten Lyckebo Hallongård

Efter en stadig lunch i magen åkte vi mot Maspelösa och passerade då Lyckebo Hallongård. Jag vet sedan tidigare att de brukar ha plocktider man måste boka, men vi chansade ändå och svängde in.

Vilken tur att vi gjorde det! Vi fick som svar att bären i princip var nästan slut för dagen, men om vi bara skulle plocka lite gick det nog att skrapa ihop.

Nästan själva i tunnlarna gick vi och plockade hallon. Tidigare har Elsie inte varit så förtjust i hallon alls, men idag ändrade hon helt åsikt om den saken.

Rekommenderar varmt att se till att knipa en plats när de släpps på Hallongårdens instagram som du hittar här. Vi kommer garanterat komma tillbaka innan säsongen är slut. Jag fick också en väldigt vacker bukett med blommor av snälla Vibeke som har gården med sin man John. Den får ni absolut se i ett annat inlägg.

Bostället vedugnsbageri

Vidare mot Maspelösa och bageriet där vi hade lovat fika med bulle och saft. Boställets vedugnsbageri är värt en liten omväg eftersom det är så himla mysigt, gott och barnvänligt!

Det tittades på höns och testades traktorer i miniformat.

Och självklart blev det den utlovade fikan! Elsie är väldigt tjatig om bullar och fika men när det är dags att inmundiga blir hon snabbt ointresserad. Tur då att hennes mamma gärna äter det som blir över.

Hantverksgården i Ledberg

Vårt sista stopp för årets Östgötadagar blev på Hantverksgården i Ledberg, bara 5 minuter från Boställets bageri.

Det ligger väldigt mysigt beläget och man kan inte annat än imponeras över allt som finns där inne när man vet att ungefär en tredjedel av det de säljer är hantverk de gör själva. Jag skulle kalla det något av en presentbutik.

Keramik, vaser och ljusstakar finns det en del av här.

Men det som står ut mest är det de gör själva. Nu kanske inte sakerna ovan är min stil, men jag blir ändå glad och imponerad när jag ser det! De har fina leksaksgosedjur som påminner om Maileg i stilen.

Sammanfattningsvis har vår lilla familj verkligen uppskattat Östgötadagarna som gett oss en möjlighet att upptäcka himla bra ställen som finns nära oss. Vi kommer absolut fortsätta köpa ost från Löt, plocka hallon i Lyckebo och skörda oss jordiga hos Hermelins. För att nämna några.

Liten bukett och hallon från Lyckebo Hallongård, getostar från Löt gårdsmejeri, större buketter och grönsaker från Hermelins, bröd och ägg från Boställets stenugnsbageri. Lyckad fångst från de här dagarna och allt vi fått med oss hem är inte med på bilden här.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.