boken

Betyg 4 av 5 från Bibliotekstjänst

Tänk så himla mycket kul som kan hända med en ”liten pysselbok”. Häromveckan fick vi en bokrecension av Bibliotekstjänst som recenserar nya böcker åt inköparna på alla bibliotek runtom i Sverige. Det är ofta den enda recensionen en fackbok får och vi är så galet nöjda att vi tilldelades betyget ”mycket bra” som är 4 av 5.

Recensionen får inte återges i sin helhet, men här är några utdrag från lektören.

”Språket är enkelt och rättframt. Fotografiet av Cecilia Möller Kirchsteiger består både av vackert stämningsfulla foton av färdiga verk, men även av tydliga och pedagogiska närbilder på olika handhavanden vid tillverkningen. Mallar i form av linje-illustrationer – enkla att kalkera av – finns med för flertalet av projekten. Den grafiska formen av Sanna Sporrong varierar text och bild på ett naturligt sätt och det milda, lugna färgvalet för textens bakgrund samspelar med fotografiets dova och harmoniska färgval. Vinterstjärna & iskristall är en bok för den som gillar att pyssla och vill göra eleganta och smakfulla dekorationer i papper.”

BTJ-häftet nr 22, 2022. Lektör Kristina Rydälv Kåreby.

Som om inte det vore roligt nog så är det nu klart att boken kommer att översättas och ges ut i minst 5 länder nästa år och de som är klara nu är Norge, Danmark, Finland, Tyskland och England. Nyp mig så kul det här är!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.