barnrum

Elsies rum -moodboard och planer

Det finns redan nu en deadline på när Elsies rum ska vara färdigt och redo för att flyttas in i, till hennes tvåårsdag som är om exakt tre veckor. En ganska lagom deadline kan jag tycka men inser samtidigt att jag nog behöva komma igång med att både beställa de få kompletterad sakerna och måla om det ska hinna bli klart. Vi har visst tänkt om helt jämfört med planerna för två år sedan…

Elsies rum kommer få inredning som inte finns i något annat rum hos oss: tapeter, mönster och en hel del färg. Jag vill passa på att skapa ett gulligt och mysigt barnrum nu när jag väl har chansen. Det som har tagit längst tid har absolut varit att hitta den rätta tapeten. Jag ville ha en tapet som var gullig men inte för överdrivet ”flickig”, så en varmblå botten med motiv från skogen med djur och natur känns helt rätt. Rummet har ett fönster i norr vilket gör att det är ett ganska kallt ljus som strilar in i rummet och därför behövs det varmare toner för att kännas harmoniskt. Tapeten är från Boråstapeters kollektion ihop med Newbie och heter ”Newbie Special Edition Minou 7482”. Jag hittade bäst pris på Stuvbutiken där det var 40% rabatt just nu.

De större möblerna i hennes rum är egentligen tre: säng, byrå och bokhylla. Sängen kommer få en sänghimmel i senapsgult över sig för att mjuka upp ytterligare i rummet, och bäddas med småblommiga sängkläder. Den gamla byrån som jag ropade in på en auktion för 16 år sedan ska slipas, målas och få handtag så vi slipper öppna de tröga lådorna (som efter slipning inte ska vara tröga alls!) med en nyckel. Både den och bokhyllan som är IKEAs Billy ska målas i en färg som är lite rostigt rosa och heter ”Warm blush”.

För att dekorera väggarna kommer vi se om vår stora kanin-tavla som jag fotograferat passar på den ena väggen, den tar ändå för sig en del när den är 100×150 cm i måtten. Att den är så enkelt och med mycket vit yta lugnar intrycket från tapeten, vilket jag även tror att lugnet i de två printsen av John Bauer-målningar gör. Men de två printsen kommer få ramar i ljust trä och inte svart som i moodboarden ovan. Det ljusa trät kommer även åter i väggförvaringen Flisat som vi har köpt från IKEA.

Gällande lampor så har vi redan de två som är i bilden ovan, en plafond ”Anna” från Watt&Veke och en golvlampa från FLOS ”Tatou F”. Jag ska försöka hitta en gulligare lampa till fönstret som komplett och så kanske någon vägglampa vid sängen också. Sen tror jag nog att vi kommer få till ett härligt rum för vår lilla tjej att kalla sitt! Tror ni inte det?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.