Tips

Presenter till en 2-åring

Snart är det dags att fira en tvååring här hemma och presenterna är redan klara. Men det är inte alltid superlätt att hitta på presenter och särskilt inte om man inte har så stor koll på vad just tvååringar tycker är kul eller vad de leker med. Så jag tänker att jag hjälper till med några tips. En del av sakerna har Elsie redan och leker mycket med, medan andra är sådana som hon kommer få om någon vecka.

  1. Böcker från serien ”Alla tre” av Maria Nilsson Thore. De här är riktiga favoriter som handlar om tre barn som går på förskolan Ärtan. Fint ritade och lagom mycket text för att en tvååring ska orka lyssna på hela. När vi är på biblioteket lånar vi alltid med oss minst två hem. Perfekt att få några av böckerna för att ha hemma jämt.
  2. Brio-tågbana. En klassiker som håller för att lekas med i många år och som går att bygga på med olika paket. Billigare variant finns på IKEA och en hel del att hitta på loppis eller marketplace.
  3. Villa Villekulla med figurer från Pippi. Elsie fick huset med några figurer i julklapp och det blev succé! Hon har lekt med både figurer och huset varje dag sedan dess. Här går det också att addera figurer och möbler efter hand.
  4. Kläder med favoritmönster. Vet ni vad barnet har för favorit så kan jag enkelt leda er rätt här: Bamse-kläder finns på Lindex, Babblarna på Kappahl och Pippi på Åhlens.
  5. Färgpennor. Det ritas mycket här hemma och pennorna från IKEA är super! När hon ritat en teckning kan hon med vatten och pensel måla på pappret för att se vad som händer när färgerna flyter ut.
  6. Pussel. Just nu är vi i utvecklingen att Elsie lägger 6- till 12-bitars pussel, men pussel generellt är en bra present. Finns mycket på andrahandsmarknaden.
  7. Leksaksmat från IKEA. Att leka att man lagar mat i ett kök blir lättare med några råvaror. Vi har ärvt en hel del kökssaker och ett helt leksakskök, så nu fyller vi på med mjuka råvaror bara.
  8. Målarbok och klistermärkesbok. Skulle vår dotter få välja skulle hon vilja leka med klistermärken och tejp hela dagarna.
  9. Bamse-böcker. Bamse är en storfavorit hos oss och oftast orkar hon lyssna med i berättelsen från början till slut även om de här böckerna är lite längre och med mer text.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.