familjeliv,  utflykt

Intensiv lördag i februari

Gårdagen var av den mer intensiva sorten med ett fullspäckat schema hela dagen. När jag och Sebastian träffades var mina dagar ofta i liknande tempo med många saker som var tvungna att hända. Även dagar som var oplanerade i kalendern blev snabbt uppstyrda av mig med saker att göra och vänner att träffa. Sebastian brukade kalla det för ”Möllerska-dygn”. När covid och gravideteten kom blev tempot ett annat och igår var första gången som vi hade ett Möllerskt-dygn på över två år. Låt mig redogöra.

Vi vaknade efter att ha haft en ganska dålig natt med en lilldotter som stökat runt. Jag hade tagit natten med Elsie och fått en sömn på 4,5 timme medan Sebastian hade sovit i stordotterns rum. Vi nyttjar det rummet när hon är hos sin pappa för att skrapa ihop mer sömn. Onödigt att både Sebastian och jag ska vakna om natten när det bara är en som tar hand om Elsie i alla fall.

När vi alla hade gått upp skrev min mamma och frågade om vi var vakna. Min bror Stefan med dotter var på besök och hon ville gärna komma till oss och äta frukost. Eftersom mina föräldrar bor bara 300 meter från oss kunde hon gå bort till oss och hade med sig en liten kasse med sitt mjölfria smör och mjölk. Elsie och Sebastian spanade efter henne i vardagsrumsfönstret.

Kusinerna fick båda varsin smörgås och passionsfrukt. För Elsie var det här hennes andra frukost, den första består som alltid av gröt och katrinplommon. Efter frukosten var det dans och sång med Bolibompa-draken. Elsie visade glatt hur man skulle dansa och svänga med armarna.

Strax innan 10 klädde vi alla fyra på oss för att gå ut. Aliyah skulle gå tillbaka till sin farmor (min mamma) och åka hem med sin pappa (min bror) för simskoleavslutning, och vi hade planer på en loppisrunda.

En loppisrunda här i Mantorp innebär att gå till loppisen/antikhandeln på Depot (som har öppet på lönehelger) och Kyrkans loppis vid stationen. Vi gick hemifrån vid 10 och kom hem lagom till lunch klockan 12. När vi promenerade hem från sista loppisen mötte storasyster Adrina upp oss och vi svängde förbi en lekpark för att Elsie skulle få gunga. Om det är något hon gillar? Zooma in hennes ansikte ovan så får ni se.

Några saker fick vi med oss hem från loppis-rundan. Elsie fastnade för en tomte som hon höll i ett järngrepp från att vi var på Kyrkans loppis tills det att vi kom till lekparken. Till höger i bild ovan ser ni saftglasen som jag tyckte att vi var tvungna att ha till sommaren. 12 stycken för 20 kr styck och de är sådär tunna och härliga med etsat mönster på. Sebastian uttryckte det som att ”de flesta säger att de bara köper glas men du säger att du köper specifika saftglas”. Men håller ni inte med om att det är perfekta saftglas och inget annat?

På Kyrkans loppis hittade jag även en ask med massvis av broderitrådar. Givet köp för mig som gillar handarbete, och även om jag mest stickat och virkat så är jag sugen på broderi. Tänker att jag kan brodera små fina blommor på några av Elsies kläder.

Någon mer här hemma som tycker om att pyssla med handarbete så länge som det inte tar för lång tid är stordottern. Hon satte igång med att brodera på sin lilla fjällräven-ryggsäck som hon har haft sedan hon var ett. Medan hon broderade så bakade jag och Sebastian vitlöksbröd till kvällens middag.

När brödet kommit ur ugnen bytte vi om och satte oss i bilen mot Linköping. Där fick vi lyxigt eftermiddagsfika hos Emelie och Kalle med fem sorters kakor, te, kaffe och champagne. Att jag inte har anammat champagne till kakor tidigare, det var så himla gott! Definitivt något vi kommer stjäla som koncept till huset. Inget enkelt för vår skull.

När vi hade fikat klart åkte vi till mina föräldrar för att äta middag. Där var även min största storebror som tillsammans med sina tre barn hade åkt ner över dagen. Min bror har varit utomlands och jobbat i tre månader så det var väldigt mysigt att ses allihopa igen! Jag fick med andra ord träffa alla min brorsbarn igår, fast inte samtidigt.

Efter att ha ätit min mammas cheesecake skjutsade vi hem Adrina till sin pappa och åkte därefter hem till oss. Kan lova att vi stupade i säng strax efter Elsie.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.