tomt

Gårkvällens Norrsken

Har ni tröttnat på att se bilder på norrsken efter de senaste två kvällarna? Jag lovar att jag ska fatta mig kort. Jag kände mig ganska så besviken när jag vaknade upp i måndags och såg alla vackra bilder på norrsken så långt söderut. Besviken på att vi hade gått och lagt oss tidigt och missat hela showen. Men igårkväll tänkte jag inte gå miste om chansen även om det sas att det skulle vara svagare än kvällen innan.

Vid 20-tiden sprang jag och Adrina ut på fältet utanför oss. Jag hade med systemkameran och stativ för att kunna ta vackra bilder på det eventuella norrskenet. Resultatet ser ni ovan, lite grönt men inte särskilt imponerande.

När vi skulle gå och lägga oss vid 22 tittade jag ut genom ett fönster mot norr och sa till Sebastian att vi skulle springa ut igen. Den här gången fick jag inte med mig stora kameran utan bilden ovan är tagen med min iPhone. Den här gången var det väldigt mycket mer action. Häftigt heller hur?

Imorse såg jag sedan den här bilden på Facebook där Mats Regnér har fotograferat norrskenet över vårt hus (som är det som lyser till vänster i bild) men stod bra mycket längre bort. Tänk så häftigt att norrskenet syntes ända ner till oss i Mantorp. Fast det ska tilläggas att det syntes väldigt mycket bättre på bild och i telefonen än vad det gjorde live.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.