utflykt

Event Katrin Bååth x Kulladal

Helgen har gått i ett rasande tempo så jag knappt har hunnit sitta ner vid datorn. Äntligen måndag så jag kan komma ikapp. Först ut vill jag visa bilder och berätta om eventet jag var på i fredagskväll hos Katrin Bååth som huserar i Tändsticksområdet i Jönköping. Hon har precis inrett med ett nytt kök från Kulladal och det skulle såklart firas in på bästa sätt.

Sommarkänslorna i helgens väder gjorde inget undantag för fredagen och Jönköping. Solen stod ensam på den blå himlen och kastade på kvällen långa skuggor i snyggt motljus utanför Katrins ateljé.

När temat är pasta och jag såg på Katrins IG-story att de hade handmålat vita tallrikar med rött kändes det självklart att gå i samma tema. Rödrandig klänning från Ralph Lauren som ger den där lite hemmafruiga looken. Särskilt när jag i klackar och förkläde knådade pasta senare på kvällen.

Underbara Katrin stod och tog emot oss i dörren, även om vi var några minuter sena. ”Det är ingen fara, vi har inte ens märkt av att ni inte kommit” lät det i telefonen när jag ringde för att berätta om vår lite sena ankomst. Sagt med kärlek såklart, inget annat. Och den där Katrin, henne gillar jag!

Annelie är den andra delen av vår nyskapade duo, och hon såg ut som en midsommardröm. Det är också hon som ska ges all kred för ihopplock och bindandet av den fina buketten som vi hade med oss.

Huvudpersonen för eventet var ändå köket( som var svårfotograferat där på kvällen) som är ett i rosa toner från Kulladal. Hur vackert? Foto taget vid ett annat tillfälle av duktiga Sara Landstedt, Dayfotografi.

Inne hos Katrin var minglet i gång, och likaså var mobiler och kameror framme för att dokumentera dukning, kök, mat, butik och varandra.

Vackert långbord var dukat med broderade servetter, mässingsljusstakar, rutig duk, bambubestick, snäckskal, och glas till allt vi skulle dricka.

Ansvarig för maten var Katja Palmdahl som ni kanske känner igen från Kockarnas kamp? Hon som är något av ett proffs när det gäller att veva pasta, skulle lära oss just det.

När vi kom fick vi bubbel i handen och ta för oss av aperitivo uppdukat som ovan.

Handmålad Kulladal logga på assietterna.

Vackra Marlene aka Fru Vintage var på plats och spred sin härliga energi.

Det var svårt att fotografera samtidigt som jag knådade pasta, men här har bland annat Maria @tradgardsgatan6 gett sig på att kavla ut pastan för att göra tortellini.

Goa Annelie @anneliesblomsterochbladverk träffade jag för andra gången på en vecka och det var lika kul att se henne nu som då!

Annelie har fått på sig ett superfint förkläde som Katrin säljer.

Jag botaniserade i butiken medan andra sippade på vin, jag drack utan alkohol för att kunna köra hem.

Katja vevade pasta och bakade in…

…ätbara blommor och växter.

När det var dags för första pastarätten serverades vi inte bara en…

… utan två goda sallader. Det här ovan är bifftomater med ramslökspesto!

Första smarriga pastan hamnade i kameran, men andra rätten åt jag nog upp för snabbt. Efterrätten som är ovan till höger var gudomlig!

Så himla lyxig fredag, och sent blev det. Först strax efter kl 1 rullade jag in på grusvägen. Glad, nöjd och trött.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.