barnrum

Gammelfarmors arv

I Elsies rum finns två saker som är från min mammas farmor: en tavla och en lampfot. Tavlan målade gammelfarmor Greta när jag var liten och till just mig. En upplyst blond flicka i en karg skog med små flaskor med magisk dryck runt sig. Den är målad på porslin och det var just porslinsmålning som Greta gjorde absolut mest. Vi har haft många vaser, kaffeserviser, assietter och figurer som vi fått och ärvt från henne.

Det är svårt med saker man ärver, för man vill spara allt men ändå inte ha massvis med prylar som ligger i lådor och aldrig kommer fram. Vi är inte så sentimentala på min sida i familjen, saker vi inte använder eller älskar gör vi oss av med i stort sätt. Medan de saker vi väljer att ha kvar får stå framme och synas eller användas. Just det här tänket är något jag hjälpt min man med, som gärna sparar för eventuella scenarion i framtiden och jag får lite panik över att ha för mycket saker liggandes.

Det är kanske dags att lampfoten från gammelfarmor Greta får en skärm, men jag har inte riktigt listat ut vilken färg den ska ha för att passa in med både foten och Elsies rum. Kanske någon med en lite krämig och ljus ton? Jag ska fundera lite till…

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.