hus,  problem

Platsbesök av Mälarvillan

För nästan exakt fyra veckor var det en vacker höstdag och vi fick besök i huset av vår säljare från Mälarvillan. Det är han som hjälpt oss att få till just det huset vi skissat på och han som har gjort beställningar av alla våra önskemål.

Jag känner att vi ligger lite efter i uppdateringarna om huset och vad som händer där, och den enkla bortförklaringen är att en rörlig bebis gör att dagarna blir oproduktiva. Den lite mer utvecklande förklaringen är att en aktiv bebis på nätterna gör att mamman är seg om dagarna och måste prioritera. Men nu glömmer vi det och går till huset.

På plats den här dagen var alltså vår projektledare Emil, säljaren Johan, vår dagliga kontrollant Bengt, Sebastian, jag och lilla Elsie i Babybjörn. Vi gick igenom huset, vad som händer närmaste tiden, vad som ska korrigeras och hur himla fint allt kommer bli. Vår säljare Johan tyckte det var väldigt kul att få se huset på plats efter att ha suttit med ritningarna och detaljerna kring det i flertalet timmar under flertalet månader. Vi passade även på att bjuda på tårta för att fira vår adress.

Tycker ni att det ser ordentligt reglat ut i taket på undervåningen till övervåningen? Vi fick visst dubbelt så täta reglar eftersom någon någonstans hade ritat dem med 30 cm mellanrum istället för 60 cm som är det normala. Vi kommer få ett hus som är rejält med en övervåning som vi kan hoppa på utan att det märks på nedervåningen. Ett misstag som gynnar oss med andra ord, och som tyvärr då kanske minskar marginalen för husföretaget med tanke på vad virke kostar nuförtiden… I innertaket har det dock hamnat en isolering som är lite för tunn (45 mm) istället för 70 mm som det måste vara som minst när vi har golvvärme på övervåningen. Något som kommer korrigeras med ett till lager 45mm isolering, återigen något som förbättrar huset gällande både ljud och energi.

Ytterligare saker som dök upp var att vi ville ha ventilationen i badrummet på övervåningen i duschen, för att minska fukten i resten av rummet när man duschar. Något som snabbt och enkelt åtgärdades veckan efter vårt besök. Bengt påkallade också att det inte var inritat någon avloppsventilation, och det kommer definitivt styras upp också.

Sist men inte minst frågade Sebastian vår säljare Johan när vår farstu ska gjutas. Hans svar var ”från början”. Väldigt roligt ändå, och den verkar bli gjuten den här eller nästa vecka.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.