hus,  problem

Status för huset – april

Det kan vara nu det händer? Kan det i aprilmånad bli så att vi ÄNTLIGEN får flytta in i vårt hus i björkdungen? När vi får frågan om när vi ska flytta in säger vi i bästa fall slutet av vecka 16 och i värsta fall i början av maj.

Till början av maj borde det inte dröja, men vi har lärt oss att hellre ta i när det gäller tid och förväntningar på inflyttning än tvärtom. Nu har vi iallafall bokat in ett datum för slutsamråd med kommunen i vecka 16 och får vi ett slutbesked då borde det bara vara att flytta in. Men innan dess ska huset bli färdigställt samt hinna med en kontroll- och slutbesiktning.

Plattans fuktkvot

Senaste fuktmätningen av plattan i badrum och klädvård visade på värden som fortfarande var lite för höga (90,6%). Det här problemet med att plattan torkar sakta skrev jag om förra månaden och vi trodde nog alla att den skulle ha torkat tillräckligt nu, men icke. Mälarvillan har hittat en lösning där de kommer använda en sealer på plattan och sedan börja sätta granitkeramiken som ska vara på golvet. Som jag skrivit tidigare så behöver kvoten vara under 90% innan man lägger ytskikt för att garantier ska gälla, men genom att lägga sealer kan vi komma runt det samtidigt som garantierna gäller. Så nu är det bara att de kör på med de två sista rummen för att kunna färdigställa huset.

Köket är nästan klart, badrum kvar

Kökets stommar är nu klara och de sista installationerna av vitvaror och luckor kan göras för att avsluta rummet. På övervåningen är det installationer av den fasta badrumsinredningen från Svedbergs kvar och kakling av några få väggar. I mitt huvud är det saker som våra duktiga snickare och kakelsättare gör snabbt, men vad vet jag. Dessutom behövs några besök av VVSaren och elektrikern och sedan borde vi vara i hamn. Ja och så lite spackling och målning här och där. Vi får se vad de hinner med på tre veckor. Håller ni tummarna för oss?

Status för huset – mars

Status för huset – februari

Status för huset – januari

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.